5×20

5×20 Het eerlijke Woordspel

Met veel genoegen presenteren wij het nieuwe woordspel: 5 x 20. Dit wordt gespeeld op een zelfde soort bord als het bekende scrabblespel, maar met de verdubbelaars op andere plaatsen.

Uniek Spel: spelen tegen 1 of meerdere spelers tegelijk

Vier varianten:

5×20 5 rondes van 20 letters

Iedere speler ontvangt 20 dezelfde letters: een uitdagend spel voor de echte woordpuzzelaars, want je wilt dit natuurlijk beter doen dan je tegenstander.

10×10 10 rondes van 10 letters

Het principe is gelijk aan het 5x20spel, maar nu ontvang je bij iedere ronde slechts 10 letters. Je kunt dus wat sneller de woorden maken en versturen.

3x 20 3 rondes van 20 aangepaste letters

Eenvoudiger spel voor de lerende woordpuzzelaar, met aangepaste letters. Educatief, kortdurend en spelen tegen een of meer tegenstanders.

3×10 3 rondes van 10 aangepaste letters

Eenvoudig spel voor de jonge en beginnende puzzelaar zonder moeilijke letters. Veel klinkers, om leuke woorden te maken.

Speluitleg:

De letters mogen horizontaal en vertikaal gelegd worden in één rondebeurt. Ieder gelegd woord moet je even bevestigen, maar binnen je ronde kun je alles herstellen en zonodig weer opnieuw beginnen. Als alle woorden klaar zijn kun je deze versturen. Als je tegenstander ook klaar is met deze ronde, kun je het speelbord van je tegenstander met de score bekijken en ontvang je weer 10 of 20 nieuwe letters, natuurlijk weer dezelfde als je tegenstander. Op deze manier worden, zoals de naam van het spel al aangeeft 3, 5 of 10 rondes gespeeld. Er zijn bonuspunten te verdienen bij woorden, die langer zijn dan 7 letters en ook als je alle 100 letters hebt uitgelegd.

Het doel is om na deze beurten een zo hoog mogelijke score te behalen. Eerlijker kan het niet.

En om dit unieke spel nog aantrekkelijker te maken: je kunt het met meerdere spelers tegelijk spelen. Zoveel spelers als je wilt! Wie krijgt dan de hoogste groepsscore?

De uitgebreide spelregels kun je bij het spel zelf vinden.

Bij de korte versies worden woordjes gemaakt van de letters zonder c, q, y en x en met een mooie verdeling van klinkers en medeklinkers. De kunst is dan natuurlijk om niet alleen woorden te maken, maar ze ook op de vakjes te leggen die meer puntenwaarde hebben om daardoor een zo hoog mogelijke score te halen.

Wij wensen iedereen veel speelplezier.

Ontwikkeld door:
Rising Step

risingstep.com
facebook.com/risingstep
@risingstep


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>